Україна та Марокко розширюють співпрацю у сфері безпечності харчових продуктів і ветеринарії

Заступник голови Держпродспоживслужби Вадим Чайковський разом із фахівцями служби провів онлайн-консультацію з представниками Національного офісу з безпечності харчових продуктів Королівства Марокко (ONSSA). Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Захід був спрямований на розширення доступу української продукції на ринок Марокко та посилення міжнародного співробітництва у сферах ветеринарної медицини, безпечності харчових продуктів, захисту і карантину рослин.
Ключові теми зустрічі
Під час консультації сторони обговорили важливі питання для розвитку торгівлі:
Відкриття ринків: Погодження ветеринарних сертифікатів та заповнення опитувальників для експорту української продукції та ветеринарних препаратів.
Вимоги до продукції: Вимоги щодо експорту кормів, яловичини, живої великої рогатої худоби та інших товарів до Марокко.
Заходи безпеки: Заходи з профілактики губчастоподібної енцефалопатії, які вживає Україна.
Міжнародні угоди: Прискорення роботи над двома міжнародними угодами — у сферах карантину рослин та безпечності харчових продуктів.
Результати
Досягнуті домовленості створюють умови для:
розширення доступу української продукції на ринок Королівства Марокко;
розвитку двостороннього співробітництва у сфері ветеринарії та безпечності харчових продуктів.