Умови доступу та регуляторні вимоги
В Китаї діє система обов’язкових національних стандартів (GB), за розробку і впровадження яких відповідає державна організація Standardization Administration of China;
В Китаї діє обов’язкова сертифікація товарів China Compulsory Certification (скороч. - CCC) на цілий ряд категорій промислової продукції. За проведення сертифікації продукції відповідає Certification and Accreditation Administration of China;
Імпорт продуктів харчування має обмеження, зокрема, імпортер повинен отримати ліцензію, також встановлено квоти на поставки деяких категорій (пшениця, кукурудза, рис, цукор);
Кожна поставка продуктів харчування до Китаю повинна бути зареєстрована в Administration of Quality Supervision, Inspection, and Quarantine department, зокрема в онлайн-режимі, під час реєстрації повинні бути додані необхідні документи;
Виробник повинен бути включений до переліку підприємств, схвалених для експорту до Китаю конкрентної категорії харчової продукції.
Детальна інформація про вимоги до продукції – за посиланням.